macOS üzemeltetés tanfolyam indul: június 17-21.

Vizsgáztatás

Belépési házirend a Covid idejére

House rules related to the coronavirus (eng)


 

Oktatóközpontunkban Pearson VUE, KRYTERION, PSI és EC-Council vizsgaközpont üzemel, amely lehetővé teszi az informatikai terület legtöbb vizsgájának letételét.

Vizsgaközpont címe 1139 Budapest, Váci út 91. (Business Center 91) 4.emelet Térkép

Vizsgaadminisztrátorunk, Kovács Dorottya elérhető a +36 1 799 5502 telefonszámon, illetve emailen is.

 • Hogyan lehet jelentkezni vizsgára? Mi a jelentkezés határideje?

A vizsgára jelentkezni legkésőbb a kívánt vizsgaidőpont előtt legalább 48 órával (2 munkanap) szükséges, de javasoljuk, hogy ennél korábban érdeklődjön, hogy van-e szabad hely.
Kryterion és PSI vizsgaközpontunk minden munkanapon, Pearson VUE vizsgaközpontunk kedd, szerda és csütörtöki munkanapokon várja a vizsgázókat.

Jelentkezését a vizsga jelentkezési lapunkon várjuk a vizsga@iqedu.hu emailen.

Amennyiben korábban már vizsgázott (még ha sikertelen is volt a vizsga), feltétlenül adja meg az adott vizsgaközpontban használt azonosítóját (pl. Candidate ID), mert csak ebben az esetben gyűlnek egy helyre a vizsgái (ez különösen a több vizsgából álló minősítéseknél lényeges)!

FONTOS! A Microsoft vizsgák esetén, minden vizsgázónak frissítenie kell a profilját, amihez Windows Live ID (MS ID) szükséges. A VUE rendszerben történő vizsgázás feltételeiről és menetéről a Pearson VUE oldalán talál bővebb tájékoztatást.
A Microsoft vizsgák többsége "online proctored" formában is letehető, azaz nem szükséges személyesen megjelenni a Vizsgaközpontban. Ennek feltételeiről itt olvashat bővebben.
Változások a COVID-19 következtében...

MICROSOFT VIZSGAHíREK (link)

"Role-based" minősítések összefoglaló ábra (Microsoft)

 • Mennyibe kerül egy vizsga? Milyen kedvezményeket vehetek igénybe? Hogyan lehet fizetni?

A vizsgadíjak változóak, az aktuális vizsgadíjakról érdeklődjön telefonon vagy e-mail elérhetőségünkön vizsgaadminisztrátorainknál!

Microsoft tanfolyami hallgatóinknak a tanfolyam befejezését követő 1 hónapon belül 25%-os kedvezményt biztosítunk a tanfolyamhoz tartozó Microsoft vizsga listaárából. A kedvezmény igénybe vételéhez jelentkezéskor a vizsga jelentkezési lapon kérjük megadni a szükséges adatokat (tanfolyam kódja, dátuma), hogy ellenőrizni tudjuk a rendszerünkben a kedvezmény érvényességét. 2016.08.23-tól ezt a kedvezményt kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe.

A vizsgadíjat átutalással vagy készpénzben lehet kifizetni. Kérjük, hogy készpénzes fizetés esetén pontos összeget hozzon magával.
Kártyás fizetésre jelenleg nincs lehetőség az Oktatóközpontban. Kártyával abban az esetben tud fizetni, amennyiben közvetlenül a vizsgaközpont oldalán (Pearson VUE stb) rendeli meg a vizsgát. Ezt elsősorban magánszemélyeknek ajánljuk, mert a cégnévre történő elszámolás ebben az esetben nehézkes lehet.

 • Vizsgavouchert vásároltam, illetve a tanfolyam díjával együtt fizettem ki a vizsga díját. Meddig használhatom fel a vizsgázási lehetőséget?

A vizsgavoucherek lejárati ideje eltérő. A Microsoft vizsga voucherek a vásárlást követően 1 éven belül használhatók fel, a pontos lejárati időt a voucher kiadáskor tudjuk megadni. A vizsga voucherek lejárati ideje nem meghosszabbítható.

 • Mi az a Candidate ID (MS ID) és miért van rá szükség?

A Candidate ID (2015-től Microsoft vizsgák esetében MS ID) a vizsgázó nyilvántartási száma, mellyel a Prometric/VUE vizsgaközpont és a gyártók (MIcrosoft, Oracle, Cisco, stb.) nyilvántarják a vizsgáit. Amennyiben már vizsgázott, de az aktuális vizsgajelentkezéskor nem adja meg a korábban kapott Candidate ID-ját, egy újabb ID-t fog kapni, ezért nem tudnak egy helyen gyűlni a vizsgái. Ennek akkor van igazán jelentősége, ha egy olyan hivatalos minősítést szeretne megszerezni, melyhez több vizsga letételére van szükség (pl. Microsoft minősítések).

Ez az azonosító nem tévesztendő össze a Microsoft által nyilvántartott (az első sikeres vizsga után kapott) MCP (Microsoft Certified Professional) számmal, melynek használatával egy webes felületen keresztül ellenőrizhető, hogy milyen vizsgáka és minősítéseket szerzett meg a vizsgázó. Itt ellenőrizheti aktuális minősítéseit: https://mcp.microsoft.com/mcp/tools/MCPDirectoryPreferences.aspx

 • Mi történik akkor, ha korábban nem Prometic, hanem VUE-vizsgaközpontban vizsgáztam (vagy fordítva)?

A két vizsgaközpont egymástól függetlenül vizsgáztat, azonban mivel a sikeres vizsgák nyilvántartása valójában a gyártónál (pl. Microsoft, Cisco, Oracle) történik, ezért - némi utánjárással - egyesíteni lehet a sikeresen letett vizsgákat. Mivel ez nem egyszerű procedúra, ezért javasoljuk, hogy - például egy hivatalos minősítés megszerzése esetén - nincs ideje ennek intézésére, tartson ki ugyanazon vizsgaközpont-hálózat mellett. Amennyiben mégis így alakult, írjon az alábbi e-mail címre, küldje el Candidate ID-jait, a sikeresen letett vizsgák kódjait és időpontjait és írja meg kérését.

A Pearson VUE weboldalán live chat és email küldésre is lehetőség van. Live chat során adatok nem módosíthatók, ezért ebben az esetben mindenképpen írjon emailt. 
Microsoft vizsgák esetén: emeamcp@msdirectservices.com

Pearson VUE FAQ

 • Mi történik akkor, ha több Candidate ID-vel rendelkezem?

Amennyiben több Candidate ID-t használt a korábbi vizsgák letételekor, hiába teszi le a hivatalos minősítés megszerzéséhez szükséges vizsgát, nem fogja megkapni sem a minősítést.

Ebben az esetben Microsoft vizsgák esetében az előző pontban felsorolt adatokat küldje el az emeamcp@msdirectservices.com e-mail címre!

Pearson VUE FAQ

FONTOS! 2015. január 1-jétől Microsoft vizsgákat kizárólag a Pearson VUE vizsgarendszerben lehet letenni. A vizsgára jelentkezés előtt minden vizsgázónak frissítenie kell a profilját, amihez Windows Live ID szükséges. A VUE rendszerben történő vizsgázás feltételeiről és menetéről a Pearson VUE odalán található bővebb információ.

 • Le lehet-e mondani vizsgát?

Ha bármilyen oknál fogva mégsem tud eljönni a vizsgára az Ön által megjelölt időpontban kérjük, hogy arról minél hamarabb értesítsen bennünket! A vizsgaidőpont lemondást, vagy módosítást kérjük minden esetben írásban jelezze!

A vizsga lemondása a vizsga időpontját megelőzően 2 munkanapon belül már nem lehetséges, kivéve, ha a vizsgázó angol nyelvű orvosi igazolást nyújt be legkésőbb a vizsga napján e-mailben vagy faxon (+361 7995515). Ellenkező esetben kiszámlázzuk a teljes vizsgadíjat. A vizsga időpontja azonban több vizsga esetén is módosítható, ezzel kapcsolatban érdeklődjön munkatársunknál! Az időpontmódosítással kapcsolatos igényt minden esetben írásban kérjük elküldeni!

 • Mikor lehet elkezdeni a vizsgát? Mennyi ideig tart?

A vizsgák letételéhez kérjük, egyeztessen időpontot vizsgaadminisztrátorunkkal telefonon +36 1 799 5502 vagy emailen.

A vizsgák általában 2-3 óra időtartamúak (gyártónként és vizsgánként eltérő) számítógép előtt kitöltendő, online, többnyire angol nyelvű teszt.

 • Mit hozzak magammal? Mit lehet használni vizsga közben?

Kérjük, hogy a vizsgára hozzon magával 2 db a személyazonosságát igazoló okmányt, ebből egy arcképpel és aláírással is ellátott pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány kell legyen, a másodikon a név és aláírás kell szerepeljen pl. bankkártya.

Vizsgázóink részére jegyzetlapot és tollat biztosítunk a vizsgázáshoz. Ezen kívül semmilyen segédeszközt nem lehet használni. Kivételt képeznek a gyártók által megengedett eszközök.

A vizsgázás menetét szigorúan szabályozzák a vizsgaközpontok. A vizsgázás szabályairól szóló dokumentumot a vizsga megkezdését megelőzően a vizsgázónak alá kell írnia.

Pearson VUE FAQ

 • Mikor látom a vizsga eredményét, kapok-e igazolást, oklevelet a sikeres vizsgámról?

A vizsgát követően - annak sikerességétől függetlenül - megkapja a Score report-ot, melyen szerepel az Ön vizsga azonosítója (ezzel tud legközelebb is regisztrálni vizsgákra) és a vizsga eredménye. MS vizsga esetén, amennyiben sikeres a vizsgája, a vizsga felkerül az Ön Transcript listájára, melyet az MCP oldalra belépve tud megnézni. További információk: a Microsoft weboldalán.

Pearson VUE FAQ

 • Mi történik, ha nem sikerül a vizsgám? Mikor vizsgázhatok legközelebb?

A gyártók különböző időtartamot szabnak meg a sikertelen vizsga letételére. Pl. Microsoft vizsgák esetében a sikertelen vizsga után akár már másnap újra próbálkozhat - azonban amennyiben a második vizsgája sem sikerül, a harmadik próbálkozást már csak 2 hét szünet után teheti meg.

Általános tájékoztató a Microsoft MCP vizsgák felépítéséről, a felkészüléshez ajánlott lehetőségekről és az újonnan megjelent vizsgákról a Microsoft weboldalán.