EstIQSOFT - délutáni és hétvégi tanfolyamok
Csomag
775 000 + ÁFA helyett csak
675 000 + ÁFA
 • csomag kódja:MSPWBIH
 • időtartam:6 nap

Microsoft PowerBI haladó tanfolyamcsomag

A tanfolyamról

A Power BI haladó tanfolyamcsomag a témakörbe tartozó képzéseket tartalmazza.

Kinek ajánljuk

Előfeltételek

Előfeltétel az alábbi tanfolyamok egyikének elvégzése vagy azzal egyenértékű tudás:

Tanfolyamok

 • PowerBI III - Üzleti intelligencia specifikumok

  PowerBI használat során felmerült kérdések haladóbb megoldása

  •       komplexebb vizualizációk, kapcsolódó diagramok, egymásra épülő szeletelők
  •       komplexebb adamodellek kialakításának megvalósítása
  •      az üzleti elemzéshez használt DAX nyelv bonyolultabb szintaktikájú lehetőségei

  Célközönség:

  •  aki használt PowerBI-t
  •  aki az alaptudását szeretné mélyíteni
  •  aki az alapfunkciókon túli újdonságokra kíváncsi
  Tovább a tanfolyamra
 • PowerBI IV - Adatbetöltés M nyelv használatával

  Könnyű helyzetben vagyunk, ha az elemzésre szánt adatok SQL alapú szerveren találhatóak (MS SQL Server, Oracle, postgreSQL, mySQL stb.) és vagy mi magunk vagy közvetlen kollegánk megfelelő szaktudással (SSIS, T-SQL) rendelkezik az adatok szerver oldali előkészítéséhez szükséges szkriptek megírására.

  Az átlag üzleti elemző azonban nem készült SQL gurunak. Ők a Power Query Editor segítségével különböző, heterogén adatforrásokból tudnak adatokat betölteni Power BI Desktopba, közben az adatokat tisztíthatják, tipizálhatják, átalakíthatják, megszabadulhatnak felesleges oszlopoktól, soroktól avagy éppen pótolhatnak hiányzó adatokat. A grafikus felület számos további opciót kínál. A felületen történő klikkelés automatikusan a háttérben M nyelvű szkriptet generál, ami szabadon szerkeszthető. Komplexebb betöltések, automatizálandó lépések esetén célszerű a meglévő M nyelvű kód szerkesztése, bátraknak egy-egy új lépés alapoktól M nyelven történő írása.

  Tovább a tanfolyamra
 • PowerBI V. - Adatok elemzése DAX kifejezésekkel

  A Power BI Desktopba betöltött adatokat szeretnénk elemezni. A mélyebb összefüggések meghatározásához, az elemzések több szempontból történő vizsgálatához számos esetben további számított oszlopok létrehozása, aggregált értékek kalkulálása, értékek összehasonlítása, dátum-idő intelligencia, hierarchia kialakítása szükséges. Ehhez nyújt hasznos segítséget a Data Analysis Expressions (DAX) képlet/függvény világa. A képletek írása első ránézésre emlékeztetnek a „klassszikus” Excelben használt formulákra, azonban míg ott cella hivatkozású képleteket készíthetünk itt oszlop alapon kell gondolkodni.

  Tovább a tanfolyamra
 • PowerBI VI. - Dashboard-ok tervezése

  Aki ezt a tanfolyamot nézte ki magának biztos készített már az elemzendő adatokból színes diagramot, egyszerű vagy látványos grafikont még tán riportot is, sőt dashboard-ot is állított össze? De tegyük fel bátran a kérdést mi is a dashboard definíciója? Mitől „jó” egy dashboard? Miért készült? Kinek készült? Mit szeretne bemutatni?

  A dashboard (tévhiteket elkerülve) nem a kreativitás kiélésének eszköze, jól lehet számos esztétikai és design lehetőséget nyújt/kínál, azonban ezek megfelelő használata feltétlenül fontos.

  Tovább a tanfolyamra
 • PowerBI VII. Üzleti elemzések, statisztikák, data science Python lehetőségek

  Microsoft mindig híres volt az „adok valamit ingyen, használd, megjön a kedved, majd az extra szolgáltatásokért fizess” üzletpolitikáról. Power BI esetén a helyzet tökéletesen így van. Telepítsd a gépedre a Power BI Desktop-ot, ingyenes, használd. A készített riportjaidat publikáld a Service-re, ingyenes és nézegesd saját magad. A csavarás most kezdődik: ahhoz hogy a Service-n lévő dashboardjaidat meg tudd osztani másokkal Pro licence-re van szükséged, ami 10$ havonta. Nagyobb cégeknél ez még elviselhető költség.

  Komolyabb adatelemzésekhez hasznosak lehetnek az adatbányászati modellek, a gépi tanulás. A felhasználó/az üzleti elemző meglátja a lehetőséget, hogy a Power BI Azure Machine Learning-gel integrálható. Azonban ennek súlyos ára van: Premium licence. 5000$ havonta. Ez a költség nagy ritkán fér bele a magyar viszonyokba avagy a kisvállalkozások költségvetésébe. Mit lehet ilyenkor tenni? Segítségül hívni ingyenes lehetőségeket. A Power BI-ba integrálható a Python nyelv, onnan már határ a csillagos Ég. Betöltjük az adatok Pandas dataframe-be. Python nyelvű kóddal alakítunk az adatokon különböző libraryk segítségével (NumPy, SciPy stb.) és jöhet az adatvizualizáció Matplotlib vagy Seaborn használatával... És akkor a Tensorflow-ról még nem is tettem említést... Némi Python ismerettel megspórolhatunk 5000$-t, havonta...

  Tovább a tanfolyamra

Kapcsolódó tanfolyamokAjánlja másoknak is!