EstIQSOFT KÉPZÉSEK

Blog


 • Tervezés, tervezés, tervezés...

  Ahogyan egy költözés vagy lakásfelújítás alkalmával is az egyik legfontosabb teendő a folyamat megtervezése, úgy nincs ez másként a tanfolyamok, képzések esetében sem.

 • Miért érdemes ITIL®-t tanulni?

  Oktatásszervezőnk tapasztalatai a tanfolyamról

 • Tantermi oktatás vs online oktatás

  Újra várjuk Önöket az Önöknek kialakított tantermeinkben, és munkatársaimmal együtt bízunk benne, hogy személyesen is egyre többször tudunk majd találkozni a tanfolyamaink alkalmából.

 • Gondolatok a Pythonról

  Beszélgetés Dr. Guta Gáborral a könyvéről és az általa kidolgozott képzésekről

 • Power BI és a DA-100-as vizsga

  Microsoftéknál a 70-778: Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BI vizsga év végén lejár, azonban a PowerBI vizsga nem tűnik el, helyét a DA-100 Analyzing Data with Microsoft Power BI vizsga veszi át.
  Mint a téma oktatója és lelkes Microsoft vizsgagyűjtő, ellátogattam a vizsgára, és a vizsga tapasztalataimról pár gondolatot szeretnék megosztani ebben a blogban.

 • SSIS rejtvény

  Játékos kedvű - és felkészült - tanfolyami hallgatóinknak készítettem egy SSIS rejtvényt.

 • Angular alkalmazás fejlesztés TypeScript-tel

  TypeScriptről közérthetően (olykor kicsit pongyolán, lényegre törően)

  A WEB alkalmazások alapvetően két részből állnak: szerver oldal, kliens oldal.
  A szerver oldali kódot pl. ASP .NET (C#) a WEB Server pl. MS IIS futtatja. A browser HTTP kérésére összeállít egy oldalt, amit a browsernek leküld (HTTP válasz) és azt a browser jeleníti meg, függetlenül attól, hogy az Google Chrome, Internet Explorer, FireFox, Opera vagySafari.

 • Sudokuzzunk Angularral!

  Tudjuk, hogy a browserek Javascript kódot futtatnak. A kliens oldali WEB fejlesztők típusossága és OOP koncepciói miatt szeretnek TypeScript-ben programozni. Ez szép és jó, de a kódot a browser nem tudja futtatni. Ezért a kódot „át/le kell fordítani”. C++, C#, Java esetében mindezt a compiler végzi. Ekkor keletkezik COM, vagy EXE kiterjesztésű futtatható file. Igenám de TypeScript esetén nem keletkezik futtatható file. A TypeScript kódot csak átfordítjuk Javascript kóddá. Megkülönböztetésül a compile szótól a folyamatot az angol   transpile  műszóval illették a fejlesztők.

 • Néhány gondolat az IT Leadership Developmentről (mp3)

  Oktatónk egy rövid (1 perces) hanganyagot készített az IT Leadership képzésről. Miért, kinek...

 • Bővítettünk

  Nálunk a minőség az ismeretekben és a felszereltségben is első helyen áll.

 • Meghívó az itSMF Magyarország 14. konferenciájára április 6-ra és a KBC Törökbálinti Data Center-ébe szervezett látogatásra április 13-ra!

  A konferencia mottója: „Hogyan tudjuk integrálni az alkalmazott módszereket, megközelítéseket?”
  Meghívott előadó Barklay Rae, az itSMF UK igazgatója, a Lead Architect team tagja az ITIL 2018-as új kiadásáról is tart előadást.

 • Hogyan támadjunk vezeték nélküli eszközöket?

  Az Ethical Hacker és NetPi tanfolyamunk oktatója Beleznay Péter készített egy bemutató videót egy MouseJack támadásról, amelyet Raspberry Pi eszköz felhasználásával hajtott végre.

 • Totózzunk AngularJS használatával - 1.

  1.1. Angular-ról általánosságban, avagy MVC az MVC-ben

  A böngészők HTML nyelven értenek. Ha elkészítünk egy HTML kódrészletet, azt a böngészők értelmezik és a benne foglalt kód alapján megjelenítenek egy oldalt. A HTML nyelvezetben volt némi kavalkád, ami abból fakadt, hogy folyamatos bővült, történetileg alakult ki, nem pedig alaposan átgondolt gyökerekből nőtt ki. Pl. a .NET Framework alapstruktúráját Microsoft alaposan átgondolta az object osztályból építette fel a több mint 7000 osztályt hierarchikus struktúrába, amelyet azóta is bővít. Tette mindezt tapasztalatok alapján. 

 • Hogyan gondozd a szolgáltatásaidat?

  ITIL szemináriumot tartunk novemberben.

  Cégünk, az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpont 13 éve tart ITIL® képzéseket, immár több mint 3000 hallgató ilyen jellegű képzése valósult meg a közreműködésünkkel.

 • Windows Server 2016 - Storage Spaces Direct

  Az S2D jól jön azoknak, akik gyors, olcsó és megosztható tárolót (shared storage) szeretnének használni. És azoknak is, akik mindezt egy magas rendelkezésre állású Hyper-V fürttel akarják kombinálni. És azoknak is, akik ennek a létrehozására, felügyeletére, monitorozására is akarnak egy kézenfekvő megoldást. Maradt még ember, aki nem akarja? smiley

 • Apple bitek

  London az egyik kedvenc városom. Felüdítő sétálgatni a régi múltat idéző, Harry Potter ízű utcácskákon, miután egész nap az informatika világának legújabb vívmányait boncolgattuk. Most szinte szó szerint.

 • Nano, de azért mégsem „kicsi”

  A Nano Server egyike a Windows Server 2016 család nagy újdonságainak. És hát tényleg "kicsi", de olyan extrái is vannak, amelyek naggyá teszik.

 • Exchange 2016, azaz a Reverse Dogfooding pozitív hatásai

  Aggódó kutyatulajdonosok számára: nem úgy.
  Elmagyarázom.

 • Elköltöztünk.... tényleg...

   

 • ELKÖLTÖZÜNK...

  Kezdhetném patetikusan is. Mondjuk így:

  „Elköltözünk… alapításunk után majdnem 17 évvel, 2017 januárjában elhagyjuk ismert székhelyünket, a Csata utca - Tüzér utca azon épületeit, ahol annakidején, még 2000-ben, a KFKI és az IQSOFT Rt. leszármazottjaként tulajdonosaink megalapították az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpontot...”